Auriculo

Oor-acupunctuur of auriculotherapie is een geneeswijze, waarbij het oor wordt gebruikt om klachten te genezen. Pijn, ziekten en niet goed functionerende organen, psychische problemen, kunnen worden behandeld via één of meer ragdunne naaldjes in het oor. Hoewel oor-acupunctuur óók is gebaseerd op de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCM), is het een zelfstandige geneeswijze. De oorsprong van oor-acupunctuur is Chinees, maar Dr. Paul Nogier, een Franse arts, was de eerste die uitgebreid studie heeft gemaakt van de verbanden tussen aandoeningen, organen en punten op het oor.

Voor de oor-acupuntuur gebruik ik verblijfsnaaldjes of “zaadjes”. Deze blijven een tijdje zitten en je kunt het betreffende punt stimuleren door af en toe wat druk op het naaldje of zaadje uit te oefenen. Ik gebruik oor-acupunctuur meestal in combinatie met shiatsu therapie.
Het kan worden ingezet voor behandeling van chronische en acute klachten, het ondersteunen bij stoppen met roken, alcohol en drugs en bij afvallen. Verder bij verschillende psychische klachten alsook bij een burnout.